Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-parajos penne

Hozzávalók

3 kanál étolaj
30 dkg koktélparadicsom
3 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 csomag penne
30 dkg fagyasztott spenót
5 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

A spenótot jól megmosom, ha a szára túl vastag, akkor azt kitépem. A leveleket keresztben, ujjnyi csíkokra darabolom. A vizet sóval felrakom főni, ha felforrt belerakom a tésztát és al dentére főzöm. A hagymát és a fokhagymát apróra kockázom. Egy megfelelő méretű (férjen bele majd a tészta is) edényben, felforrósítom az olajat. Megfuttatom rajta a hagymát és a fokhagymát, valamint a koktélparadicsomot. Rádobom a spenótot, sózom és borsozom. Ha a spenót elfőtte a levét, akkor elzárom alatta a gázt. Ha a tészta megfőtt, akkor pár kanál főzőlevet átszedek a spenótra, a maradékot pedig leszűröm. Összeforgatom a spenóttal. Kis lángon, időnként keverve, pár percig főzöm, míg be nem sűrűsödik. Tejszínnel elkeverem. Jó étvágyat kívánok!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4