Receptek Főételek Tészta Tejszínes túrótorta

Hozzávalók

4 darab tojás (piskóta)
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
1 darab citrom
5 dl tejszín
2 tasak zselatin
½ kg tehéntúró
4 kanál finomliszt (piskóta)

Leírás

5 dl tejszínt kemény habbá verünk és félretesszük. 1/2 kg túrót áttörünk, és belereszeljük egy citrom héját. Hozzáadunk 2 tasak zselatin fixet és robotgéppel jól elkeverjük. Hozzáadunk még 10 dkg cukrot, 2 csomag vaníliás cukrot és még egy percig keverjük. Végül apránként hozzáadjuk a felvert tejszínt és jó sok apróra vágott gyümölcsöt - mi többnyire őszibarackot, ananászt, epret teszünk bele. Ezt önmagában is betehetjük egy tortaformába vagy folpackkal kibélelt őzgerincbe, de én általában kerek tortaformában sütök 4 tojásból piskótát, és annak a tetejére simítom a krémet. A tetejét is gyümölccsel díszítem vagy megszórom kakaóval, és berakom a hűtőbe, hogy jól megszilárduljon. A fogyasztás előtti este készítem, másnapra jól összeérik az íze.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3