Receptek Főételek Hal Tonhalas tészta zöldfűszerekkel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
2 darab vöröshagyma
10 dkg trappista sajt
1 darab citrom
2 dl tejszín
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított kakukkfű
35 dkg penne
1 darab babérlevél
1 csipet szárított oregánó
2 doboz tonhal (konzerv)

Leírás

A tésztát sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük. Hozzáadjuk a tonhalkonzervet ( én szűrőn leszűrtem és olaj nélkül tettem hozzá ). Ízesítjük sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel és 2 db babérlevél. 1 dl vizet adunk hozzá, hogy szósz sűrűségű legyen. Majd tejszínnel elkeverjük. A negyed citromot belecsepegtetjük, fokhagymát belenyomjuk. .Pár percig összefőzzük. Tetszés szerint zöldségekkel is megbolondíthatjuk:zöldborsó és répakocka is remek bele. A végén összekeverjük a szószt a tésztával. Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és a sütőben rápirítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3