Receptek Főételek Hal Túrós pogácsa

Hozzávalók

2 darab tojás
25 dkg finomliszt
½ csomag sütőpor
5 dkg trappista sajt
25 dkg vaj
25 kg tehéntúró

Leírás

A lisztbe keverem a fél csomag sütőport, fél mokkáskanál sót, majd összekeverem. Összemorzsolom a liszttel a hideg vajat (nem szabad sokáig morzsolni, ne olvadjon meg a vaj!). Áttöröm a túrót, majd a morzsalékhoz adom. Összegyúrom egy darab tojással. Cipót formálok belőle, majd kinyújtom. Dupla hajtással összehajtom: balról-jobbra, jobbról-balra, fentről-le, lentről-fel. 10 percig pihentetem, a hűtőbe teszem, letakarva. Háromszor ismétlem. Kinyújtom, majd kiszaggatom. Megkenem felvert tojással, reszelt sajttal megszórom, kis kaprot is szórhatok rá. 180 fokos sütőben, szép pirosra sütöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4