Receptek Saláták Tzatziki öntet

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
3 darab kígyóuborka
8 dl natúr joghurt
5 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

Mivel nagyon ritkán lehet jellegzetesen sűrű, görög joghurtot kapni, muszáj kis praktikákhoz folyamodni, hogy a tzatziki valóban a kívánt sűrűségű - és ne egy híg lében úszó valami - legyen. A joghurtot, 2 rétegben, konyhai papír törlőkendővel kibélelt, tésztaszűrőbe öntjük és a hűtőben hagyjuk 1-2 órára. Az uborkát, sajt- vagy almareszelőn lereszeljük (én felét hámozva, felét héjasan szoktam). Összekeverjük a sóval, hagyjuk kicsit állni, hogy levet eresszen. Amikor eleget engedett, a legjobb szűrőn, vagy szitán keresztül, egy tányér, vagy csészealj segítségével, minél több levet kipréselni belőle. Így kell majd összekeverni, a szintén levet -savót- kieresztett és már jó sűrű joghurttal. Eztán, már csak ízlés szerint kell fűszerezni sóval, kaporral, zúzott fokhagymával és egy pici olívaolajjal, de lehet hozzá tenni borsot vagy petrezselyemzöldet is.  

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4