Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dkg finomliszt
1 dl víz
5 dkg kristálycukor
2 dl tejföl
2 fej vöröshagyma
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
ecet
2 dl félédes vörösbor
2 szem egész szegfűszeg
1 csomag vegyes zöldség
3 darab babérlevél
1 kg marhalábszár
2 darab borókabogyó

Leírás

A pácléből kivett húst olajon átsütjük, a levétől leszűrt zöldséget, a fűszereket köré rakjuk. Egy kevés páclével, fedő alatt, lassú tűzön puhára pároljuk. Az elfőtt levét, mindig a borsos páclével pótoljuk. A húst felszeleteljük, a visszamaradt levét a zöldségekkel együtt áttörjük. A cukrot megpirítjuk, a páclével felengedjük, és addig forraljuk, míg a karamell el nem olvad. Ezután az áttört zöldségekhez öntjük. Végül a tejföl, meg a liszt keverékével behabarjuk, mustárral kellemesen pikánsra savanyítjuk, és annyi páclével hígítjuk, hogy sűrű mártást kapjunk. A hússzeleteket beletéve, 2-3 percig forraljuk, zsemlegombóccal, spagettivel, vagy makarónival tálaljuk. Vadas pác: A megtisztított leveszöldséget és a hagymát karikára vágjuk, majd a hozzávalókkal együtt, 10 percig főzzük. A húst leforrázzuk vele, és 2-3 napig állni hagyjuk benne, közben időnként megforgatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4