Receptek Főételek Hal Vajas citromos lazac

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
30 dkg finomliszt (a burgonyafánkhoz)
1 kanál finomliszt (a mártáshoz)
15 dkg vaj
3 dl étolaj
1 csipet egész fekete bors (egész)
1 darab citrom
4 dl tejszín
1 csipet szódabikarbóna
30 dkg burgonya (héjában főtt)
1 kanál friss kapor
80 dkg lazac

Leírás

A burgonyát lereszeljük és összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával, tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük. Ha összeállt a tészta, forró olajba szaggatjuk bele, és közepesen lángos megsütjük. A vajat habzásig hevítjük, majd beleszórjuk a kaprot és a lisztet. Felengedjük tejszínnel, és kiforraljuk, közben ízesítjük. A lazacot sózzuk, és citromlével bedörzsöljük. Serpenyőben felmelegítjük a vajat, rakunk bele citromkarikákat és belefektetjük a lazacszeleteket. 4-5 perc alatt megsütjük a halszeleteket. Tálaláskor a tányérra öntünk a mártásból, rárakjuk a fánkokat és a mellé rakjuk a sült lazacszeletet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4