Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 kg finomliszt
7 dl tej
25 dkg margarin
1 darab élesztő
1 marék trappista sajt

Leírás

Az élesztőt kevés, langyos cukros tejben felfuttatjuk. Ezt hozzáadjuk a liszthez, a margarinhoz és a többi tejhez. Bedagasztjuk (a kenyérsütő alkalmas rá). Ízlés szerint, teszünk bele sót. Puha, lágy tésztát kell hogy kapjunk. Meleg helyen, 1 órát kelesztjük. Ezután kinyújtjuk, pogácsákat szaggatunk belőle. A tetejét megkentjük sós vízzel, és megszórjuk sajttal, vagy magvakkal. 200 fokon, aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4