Receptek Levesek Vargánya krémleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dkg finomliszt
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 cm tejszín
1 fej vöröshagyma
1 csipet szárított kakukkfű
40 dkg csiperkegomba (csiperke)
20 dkg vargánya gomba

Leírás

A hagymát finomra vágjuk és a gombákat is felaprítjuk. Vajon megpároljuk a hagymát, egy csipet sóval, majd rárakjuk a gombát. Fűszerezzük és 5 perc alatt, alaposan megpirítjuk. Megszórjuk liszttel, elkeverjük és felengedjük vízzel. Alaposan kiforraljuk, majd leturmixoljuk. Ha sima állagú, visszarakjuk a levest és újra felforraljuk. Hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejszínt. Tálaláskor, friss péksüteményt kínálunk mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása