Receptek Levesek Zöldbableves

Hozzávalók

1 darab tojás
1 kanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma
2 darab sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1 csokor friss petrezselyem
2 kanál őrölt pirospaprika
1 darab fehérrépa
5 dkg szalonna
50 dkg zöldbab
1 csipet ételízesítő

Leírás

A szalonnát apró kockákra vágom, és kevés olajon megpirítom. Hozzáadom az apróra vágott hagymát, és tovább pirítom. Megszórom pirospaprikával, majd rádobom a gyökeret és a sárgarépát. Megtisztítom, karikákra vágom, és ezeket is a hagymához adom. Kicsit párolom, majd 1 csapott evőkanál lisztet szórok rá. Miután a liszt megpirult, leveszem a tűzről, hozzáadom az áttört fokhagymát, és felengedem kb. másfél liter hideg vízzel. A darabolt zöldbabot is hozzáadom, majd sózom. Kis lángon, a zöldségek puhulásáig főzöm. Mikor a bab és a zöldségek már puhák, 1 tojásból és lisztből, pici sóval, sűrű galuskatésztát készítek. A levesbe szaggatom, hozzáadom az apróra vágott zöldpetrezselymet, végül még pár percig főzöm.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4