Receptek Levesek Zöldséges rizsleves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 tk finomliszt
1 dl tej
1 fej vöröshagyma (kis fej)
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab húsleveskocka
4 kanál rizs
1 pohár tejföl
1 csokor friss petrezselyem
50 dkg vegyes zöldség

Leírás

A zöldséget megtisztítjuk és felaprítjuk. A vöröshagymát, hámozás után finomra aprítjuk, a megmosott petrezselyemzöldet apróra vágjuk, a rizst megmossuk és leszűrjük. Leveses fazékban felforrósítjuk az olajat és üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Azonnal ráöntünk 2 evőkanál vizet és visszatesszük a tűzre. Felforraljuk, ezt követően a zöldséget és a rizst is rátéve, kissé megpirítjuk. Ezután, felöntjük bő egyliternyi vízzel és beletesszük a húsleveskockákat. Kb. 15 percig főzzük, végül a liszttel simára kevert tejjel behabarjuk. Kiforraljuk és megkóstolva, még kevés sóval ízesítjük. Beleszórjuk a petrezselyemzöldet és a tűzről lehúzva, még 10 percig, befedve hagyjuk állni. Végül, tejföllel gazdagítjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4