Receptek Desszertek Sütést igénylő Zserbó szelet lekvárral

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
75 dkg finomliszt
2 dl tej
10 dkg kristálycukor (+ a töltelékhez is)
40 dkg vaj
3 darab tojás
20 dkg étcsokoládé
3 dkg élesztő
40 dkg baracklekvár (sárgabarack)
½ dl rum
40 dkg dió

Leírás

Az élesztőt a tejben megkelesztjük. A többi hozzávalóval összegyúrjuk, cipót formálunk belőle, majd pihentetjük. Utána 4 részre osztjuk és kinyújtjuk. Egy tepsit kivajazunk és az egyik lapot az aljára fektetjük. Rátesszük a töltelék felét, majd a következő lapot. Erre jön a töltelék másik fele és végül a harmadik lap, majd a negyedik. Egy felvert tojással bekenjük a tészta tetejét. Villával megbökdössük, majd egy órán át pihentetjük. Utána újra megkenjük tojással és közepes hőmérsékleten, 40-45 percig sütjük. A csokoládét felolvasztjuk és a tetejére kenjük. Téglalap alakúra vágjuk. Töltelék készítése: A diót összekeverjük a lekvárral és ízlés szerinti cukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4